Alopecia

Wanneer het haarverlies plotseling, of pleksgewijs plaatsvindt, is er meestal sprake van de haarziekte Alopecia Areata.

Wat is Alopecia?

Alopecia Areata betekent letterlijk: pleksgewijze kaalheid. Het is een ziekte van de haarwortels waarbij de aangetaste plekken rond of ovaal zijn. Vrijwel alle haren vallen op die plekken uit, terwijl de huid eromheen wel normale haren bevat. Het begint meestal met kale plekken op het hoofd en kan zich uitbreiden over de rest van het lichaam, zoals de wenkbrauwen, oksels en baard. Het komt ook over een groot deel van de hoofdhuid voor.

Wanneer er volledige uitval van het haar op de hoofdhuid, wenkbrauwen, wimpers en baard plaatsvindt, spreken we over Alopecia Totalis. Alopecia Totalis is dus een vergevorderde vorm van Alopecia Areata.

Wanneer er naast volledige haaruitval op het hoofd ook het haar op andere plekken van het lichaam aan wordt getast, zoals aan de benen en oksels, dan hebben we het over Alopecia Universalis.

Helaas is het verloop onvoorspelbaar en bij iedereen anders. Vaak is het een aanvallende reactie die niet altijd opgemerkt wordt. Dit komt omdat er geen pijn of jeuk ontstaat. Het is de vraag of de haargroei ooit nog terugkomt. Het kan vaak maanden of jaren duren.

Wat kunnen wij doen?

Wij kunnen u helpen door middel van permanente make-up. De wenkbrauwen weer terug brengen door haartjes te pigmenteren en de ogen meer uitstraling te geven door het aanbrengen van een eyeliner.

Voorafgaand aan de behandeling plannen wij een uitgebreid persoonlijk intakegesprek. Hier kunnen wij het te behandelen gebied bekijken en bespreken wat uw wensen zijn. Ook nemen wij een vragenlijst door over uw gezondheid.

Nog belangrijk

Voor wij uw huid behandelen mag u gebruik maken van de verdovende EMLA-crème, op recept verkrijgbaar bij uw huisarts. Breng de crème een halfuur voor de behandeling ruimschoots aan op uw huid.