Littekenbehandeling

Met behulp van innovatieve pigmentatie maken we littekens minder opvallend. We camoufleren oneffenheden en versoepelen uw huid.

Uw huid herstelt niet altijd zoals u wilt. Soms wordt uw litteken met de jaren zelfs opvallender, omdat het niet meegroeit met de rest van uw huid. Als u moeite heeft met de uiterlijke kenmerken van uw litteken, biedt een littekenbehandeling uitkomst. Wij zijn deskundig in het camoufleren en versoepelen van littekenweefsel. We brengen uw litteken altijd zoveel mogelijk in overeenstemming met de omliggende huid, waardoor het resultaat natuurlijk is. Wij werken met verschillende technieken, afhankelijk van het soort litteken.

Onze behandeling is onder andere geschikt voor het corrigeren van huidvervormingen na een operatie, vervagen van striae en verminderen van littekens in het gezicht. Voor we uw huid camoufleren met pigmenten, moet deze voldoende genezen zijn. Wij hanteren hiervoor minimaal een periode van 4 maanden.

Voorafgaand aan de behandeling plannen wij een uitgebreid persoonlijk intakegesprek. Hier kunnen wij uw littekens beoordelen en bespreken wat uw wensen zijn. Ook kunnen wij een schatting maken van het aantal behandelingen die er nodig zijn, op basis van het litteken en de conditie van uw huid. Ook nemen wij een vragenlijst door over uw gezondheid.

NB Voor wij uw litteken behandelen mag u gebruik maken van de verdovende EMLA-crème, op recept verkrijgbaar bij uw huisarts. Breng de crème een halfuur voor de behandeling ruimschoots aan op uw huid.