Permanente make-up op de ogen

éénéDe behandeling

Voordat er gestart wordt met een behandeling, zal er altijd eerst een Informed Consent ingevuld worden. Dit is een lijstje met vragen die vooral met uw gezondheid te maken hebben. Wij kunnen met uw antwoorden de juiste keuzes maken en de behandeling voor u zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Het mooiste resultaat wordt bereikt door laagjes pigment in te brengen. Daarom adviseren wij altijd een nabehandeling na 6-8 weken.

Voor de behandeling kunt u EMLA-crème vragen bij de huisarts en deze kunt u meenemen naar de behandelafspraak. Ik zal deze vervolgens aanbrengen.

Bij de eerste behandeling zullen we het uitgebreid hebben over uw wensen, welke vorm u graag wilt en de kleur bepalen. Daarna begint de pigmentatie. Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. Uw huid vernieuwd zich regelmatig en waardoor de bovenste laag van de huid, ook wel de opperhuid genoemd, regelmatig schilfert. Hierdoor verliest u de eerste 3-4 dagen na de behandeling wat pigment. U zult dan ook zien dat de kleur lichter wordt. Ook kunnen uw ogen na de behandeling wat gezwollen zijn, dit kan nog een dag aanhouden.

Bij de volgende nabehandeling worden de kleur en de vorm bijgewerkt en kunnen de puntjes op de ‘i’ worden gezet waar nodig.

Nabehandeling

Na de behandeling is het belangrijk dat het behandelde gebied 3 dagen droog blijft. U kunt, wanneer u dit prettig vindt, 2x per dag een klein beetje vaseline met een wattenstaafje aanbrengen. Verder adviseren wij 7-10 dagen na de behandeling de zon niet in te gaan (ook zonnebank) en inspanning te doen waarbij u gaat zweten.

Ook krijg u een nabehandelingskaartje mee, met al deze informatie om na te lezen.

Omdat de behandelde huid 3 dagen droog moet blijven, raden wij aan om uw haar voor de afspraak te wassen.