Permanente make-up op de lippen

Voor de behandeling

Anders dan bij wenkbrauwen en eyeliner, is het raadzaam 5 dagen voor de afspraak 5x per dag de lippen in te smeren met Zovirax (ook als u niet eerder een koortslip gehad heeft). Als u veel last heeft van droge lippen, dan kan het helpen de lippen een aantal dagen van te voren zachtjes te scrubben.

Let op, heeft u vaker dan 4x per jaar een koortslip? Dan raden wij deze behandeling sterk af!

Voor de behandeling dient u uw huid te verdoven met EMLA crème, deze kunt u verkrijgen via uw eigen huisarts. Uw lippen kunt u maximaal 20 min voor de afspraak insmeren.

De behandeling

Voordat er gestart wordt met een behandeling, zal er altijd eerst een Informed Consent ingevuld worden. Dit is een lijstje met vragen die vooral met uw gezondheid te maken hebben. Wij kunnen met uw antwoorden de juiste keuzes maken en de behandeling voor u zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Het mooiste resultaat wordt bereikt door laagjes pigment in te brengen. Daarom adviseren wij altijd een nabehandeling na 6 tot 8 weken.

Bij de eerste behandeling zullen we het uitgebreid hebben over uw wensen, welke vorm u graag wilt en de kleur bepalen. Daarna begint de pigmentatie. Na de eerste behandeling is de kleur iets feller dan gewenst. Uw huid vernieuwd zich regelmatig en hierdoor verliest u de eerste 3-4 dagen na de behandeling wat pigment. U zult dan ook zien dat de kleur lichter wordt.

Bij de volgende nabehandeling worden de kleur en de vorm bijgewerkt en kunnen de puntjes op de ‘i’ worden gezet waar nodig.

Nabehandeling

Na de behandeling is het belangrijk dat u het behandelde gebied goed verzorgd. Daarom dient u 5 dagen na de behandeling 5x per dag insmeren met Zovirax. Indien nodig mag u de lippen erna insmeren met vaseline (probeer dit niet te vaak te doen!)

Bent u gevoelig voor een koortslip, dan kunt u ook Vitamine C-Ester (min. 1500mg per dag) en L-Lysine (min. 1500mg per dag) slikken ter verhoging van uw weerstand. Verdeel deze vitamines over de dag.

Verder adviseren wij 7-10 dagen na de behandeling de zon niet in te gaan (ook zonnebank) en inspanning te doen waarbij u gaat zweten.

Als allerlaatste, probeer de eerste 3 dagen na de behandeling te zorgen dat de lippen (buiten de crèmes) zo droog mogelijk blijven, goed opletten met eten en drinken dus!

Al deze informatie krijgt u mee op een nabehandelingskaartje.