Permanente make-up op de wenkbrauwen

De behandeling

Voordat er gestart wordt met een behandeling, zal er altijd eerst een Informed Consent ingevuld worden. Dit is een lijstje met vragen die vooral met uw gezondheid te maken hebben. Wij kunnen met uw antwoorden de juiste keuzes maken en de behandeling voor u zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

Het mooiste resultaat wordt bereikt door laagjes pigment in te brengen. Daarom adviseren wij altijd een nabehandeling na 6-8 weken.

Voor de behandeling dient u uw huid te verdoven met EMLA-crème, deze kunt u verkrijgen via uw eigen huisarts. Uw wenkbrauwen kunt u maximaal 20 min voor de afspraak insmeren. Niet langer, omdat de huid anders te week wordt.

Bij de eerste behandeling zullen we het uitgebreid hebben over uw wensen, welke vorm u graag wilt en de kleur bepalen. 

Er zijn diverse technieken mogelijk. Wij zullen uitgebreid de diverse opties bespreken. Gaat u voor de haartjes techniek? Dan kunt u kiezen uit 3D-hairstrokes of Microblading. Met beide technieken maak je de natuurlijke haartjes veel mogelijk na. Maar ook Powder/Ombre Brows zijn mogelijk. Bij deze techniek kun je de wenkbrauwen strakker maken op een mooie natuurlijke manier, of juist wat meer uitgesproken door middel van schaduwen. Deze techniek is ook zeer geschikt voor het coveren van oude PMU, voor een moeilijkere huid, vette huid of een combinatie met de 3D-hairstrokes of Microblading. 

Daarna begint de pigmentatie. Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. Uw huid vernieuwd zich regelmatig en waardoor de bovenste laag van de huid, ook wel de opperhuid genoemd, regelmatig schilfert. Hierdoor verliest u de eerste 3-4 dagen na de behandeling wat pigment. U zult dan ook zien dat de kleur lichter wordt.

Bij de volgende nabehandeling worden de kleur en de vorm bijgewerkt en kunnen de puntjes op de ‘i’ worden gezet waar nodig.

Nabehandeling

Na de behandeling is het belangrijk dat het behandelde gebied 3 dagen droog blijft. Na deze 3 dagen kunt u (als u dit prettig vindt) de huid 2x per dag insmeren met de door ons aanbevolen crème (verkrijgbaar in de salon) of Bepanthen. Verder adviseren wij 7-10 dagen na de behandeling de zon niet in te gaan (ook zonnebank) en inspanning te doen waarbij u gaat zweten. Gaat u na deze periode de zon in? Dan adviseren wij om de huid in te smeren met sunblock. Daarnaast krijgt u een nabehandelingskaartje mee, met al deze informatie om na te lezen.

Omdat de behandelde huid 3 dagen droog moet blijven, raden wij aan om uw haar voor de afspraak te wassen.