PMU & Tatoeages verwijderen met een laser

Met trots kunnen wij zeggen dat wij in bezit zijn van een effectieve en veelzijdige laser!

Deze laser kan gebruikt worden voor het verwijderen van permanente make-up en tatoeages. Ook kunt u een anti-grijs behandeling uitvoeren op de wenkbrauwen.

Deze laser is zeer geavanceerd. Er zijn verschillende laserkoppen voor verschillende doeleinden. Deze laser zorgt voor een snelle behandeling, geen beschadiging op omliggende weefsels en een snelle genezing. Tijdens de behandeling dragen zowel de klant als de behandelaar een veiligheidsbril.

Verwijderen van permanente make-up of tatoeages

Afhankelijk van de kleur van het pigment wordt er een 1064nm of 532nm lens gebruikt voor het oplichten of verwijderen van het pigment. De laserlicht gaat door de bovenste huidlaag ‘epidermis’ heen en bereikt 1,5 – 2 mm diepte. De laser geeft korte energie impulsen, waardoor het pigment in de huid verpletterd in kleine deeltjes. Deze deeltjes worden door het lichaam op een natuurlijke wijze afgevoerd.

Het is ook mogelijk om grijs geworden wenkbrauwen weer bruin te maken, de anti-grijs behandeling. Door het afbreken van de zwarte pigmenten, komt er weer een mooie bruin kleur naar voren binnen 2 minuten!

Goed om te weten is wel dat hoe donkerder het pigment, hoe gevoeliger de behandeling zal zijn. U zult merken dat de vervolgbehandelingen minder gevoelig worden.

Bij permanente make-up:

Er zijn gemiddeld tussen de 2 en de 5 behandelingen nodig. Dit kan altijd meer of minder zijn afhankelijk van de kleur van het pigment, de plek en hoe diep het pigment is aangebracht. Ook verliest u geen haren tijdens de behandeling omdat onze laser de haarfollikels niet beschadigd. Tussen de behandelingen zitten 4 weken.

Bij tatoeages:

In de meeste gevallen kunnen zwarte tatoeages binnen 6 tot 9 behandelingen verwijderd worden. Alleen bij bepaalde kleuren zijn er meerdere noodzakelijk. Het soort en kleur inkt, de diepte van het pigment in de huid, huidtype en individuele lymfesysteem zijn belangrijke factoren bij het verwijderen van tatoeages. Het aantal benodigde behandelingen is daarom vooraf niet precies aan te geven. Geen tatoeage is hetzelfde en geen huid is hetzelfde. Zwarte, donkerblauwe en rode tatoeages zijn het snelste te verwijderen. Tussen de behandeling zitten 8 weken.

Nabehandeling

Na de behandeling is er een witte waas op het behandelde gebied te zien, dit noemen we ook wel ‘lasersnow’. Dit is een normale reactie van de huid en zal binnen een uur weg trekken. Ook kan de huid was gezwollen zijn met wat roodheid eromheen. In enkele gevallen kunnen er kleine puntbloedinkjes onderhuids optreden. Deze zijn onschuldig en helen snel.

De 1e dag na het laseren is het belangrijk dat de huid droog blijft. U kunt de huid vanaf de eerstvolgende dag insmeren met Aloë Vera. De 1e 3 weken moet u de zon of zonnebank vermijden. Gaat u naar buiten? Smeer het behandelde gebied van met factor 30 in om verstoringen in het pigment te voorkomen.

Wilt u na het oplichten/verwijderen nieuwe PMU/tatoeage laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat er minimaal 2 maanden rust tussen zit.

Factoren die de kwaliteit van pigmentverwijdering beïnvloeden:

 • Kleurstoffen/pigmenten: sommige pigmenten zijn moeilijk te verwijderen. Dit heeft soms te maken door de oxiden die in pigmenten aanwezig zijn.
 • Kleur van het pigment: Hoe donkerder de kleur, hoe makkelijker weg te halen, camouflagekleuren zijn onmogelijk weg te halen en kunnen zelfs een inversie naar groen krijgen.
 • Huidkleur: Een donkere huid absorbeert een deel van de energie van de lichtstraal waardoor de behandeling minder effectief kan zijn. Ook kan de eigen huidpigmenten vernietigd worden!
 • Pigmentdiepte: De laser straal werkt op het bovenste zichtbare deel van het pigment. Na het verwijderen van de bovenste laag, zal de laserstraal zich richten op de laag eronder. Hoe dieper het pigment ligt, hoe meer behandelingen er nodig zijn.

Pigmentvlekjes

Voor het verwijderen van pigmentvlekjes gebruiken wij de 532nm lens. Deze gaat iets dieper dan de 1064nm laser. Voor de behandeling worden de vlekjes omcirkelt met een wit potlood zodat er geen onnodige huid geraakt wordt met de laser. Door korte shots af te schieten op de vlekjes, ontstaat er een witte laag op de huid. Dit is normaal en tijdelijk. De nabehandeling is hetzelfde als bij het verwijderen van pigment. Tussen de sessies zitten 15/30 dagen. Afhankelijk van de kwaliteit van de huid.

Wanneer is de laser niet geschikt voor jou?

 • Lupus
 • Herpes in het gezicht
 • Ichthyose (vissenschubziekte)
 • Ehlers-Danlos Syndroom (erfelijke aandoening waarbij bindweefsel niet goed is aangelegd)Kwaadaardige huidaandoening
 • Keloidvorming
 • Wijnvlekken
 • HIV
 • Hepatites
 • Pacemaker
 • Donkere huid (huidtype 4 t/m 6)

Tijdelijke contra-indicaties:

 • Binnen 6 maanden na het gebruik van medicijnen tegen acne
 • Het gebruik van hormoonzalf
 • Eczeem
 • Zwangerschap, na 6 maanden en tot stoppen borstvoeding
 • Chemokuur